Help! ik wil leren skiën

Januari 2020,geschreven door Krysch ja

Tijd voor een nieuw avontuur!

Je weet niet waarom maar opeens voel je de drang dat je graag eens iets nieuws wil proberen in het leven. Een nieuwe manier om te genieten en te relaxen… Terwijl je totaal afgeleid naar het tv-scherm kijkt, denk je hierover na. Wat zou je dan willen proberen, vraag je jezelf af. Nog voordat je het weet kijk je naar een reclame van skiën in het Oostenrijkse Tirol… En dan besef je het: ‘’Help! Ik wil leren skiën!’’Die mooie met sneeuw bedekte bergtoppen, de poeder die opspat wanneer de ski’s van de ervaren skiër gefilmd worden, hoe ze soepel glijden door de sneeuw en een gevoel van vrijheid uitbeelden. De lach op het gezicht, de blauwe lucht en het zonnetje dat schijnt lijken deze vrijheid allemaal te ondersteunen. Als dát skiën is, dan wil ik het leren!

Skileraren Snowsports Mayrhofen

Leren skiën, een dom idee of een top idee?

Maar hoe gaat dat in zijn werk, leren skiën? En vanaf welke leeftijd en tot welke leeftijd kun je deze sport leren? Of moet je ermee zijn opgegroeid? Dat zijn allemaal vragen waar we in deze blog even op in willen haken. 

In Oostenrijk zie je de kleinste al vanaf 3 jaar beginnen. In pizzapunt volle bak naar beneden, helemaal geen angst lijken ze te hebben. En als je verder over de piste kijkt, zie je ook dat er tieners zijn die leren skiën, en zelfs volwassenen die zich aan de avontuurlijke sport begeven. De oudste persoon die ik ooit les heb gegeven was 70 jaar oud. Met andere woorden: je bent nooit te oud om te leren ;-).

Een aanrader is om alvast eens een paar lesjes in SnowWorld te nemen. Op die manier maak je het begin van jouw vakantie leuker: je hebt al wat ervaring en kan al een beetje bewegen met de ski’s, met als gevolg een meer ontspannen begin van jouw vakantie . Als je al kan remmen, betekent dit ook dat je al snel wat meer van het skigebied kan gaan ontdekken, dus meer mooie uitzichten!

Wintersport blog : Help! Ik wil leren skiën

Skiën in Tirol

Eindelijk is het zover, je hebt je vakantie geboekt bij Snowsport Westendorf en natuurlijk bij een Nederlandse skileraar of lerares.Je hebt al dan niet een paar lesjes genomen in SnowWorld, en daar sta je dan: boven aan die berg. Oh jee, wat is het hier hoog!! Geen zorgen. Jouw skileraar zal jou niet in een keer van de hoogste en steilste berg afduwen. Ze bouwen dit stap voor stap op, geheel aangepast op jouw leeftijd, persoonlijkheid en kunnen. Juist daarom is het ook aan te raden om privéles te nemen: je krijgt de onverdeelde aandacht van jouw skileraar en de gehele les wordt aangepast aan jou. Een extra keertje pauze? geen probleem! 

Je begint met wennen aan de ski’s en de sneeuw: lopen, glijden, vooruit, opzij en achteruit op vlak terrein. En zo ga je steeds een stapje verder; een klein heuveltje afglijden. Dan eens proberen te remmen. En gaat dat goed, dan begin je aan de bochten. Kijk nou hoe snel dat gaat!

Wil jij na het lezen van de blog zelf ook leren skiën? klik hier voor meer  informatie over onze lessen!

 

Privéles Snowsports Mayrhofen

BETAAL VEILIG & MAKKELIJK

Nieuwsbrief

© SNOWSPORTS MAYRHOFEN          PRIVACYBELEID          DISCLAIMER          COOKIES